Verzekeringen

op maat en met persoonlijke adviezen

BEN IK DAAR EIGENLIJK WEL VOOR VERZEKERD?

CHECKLIST PARTICULIERE VERZEKERINGEN

In het leven loop je een behoorlijk aantal risico’s. Sommige van deze risico’s moet je verzekeren. Sommige risico’s kun je vrijwillig verzekeren. Het is onze taak om je hierover te informeren en, indien je dat wenst, deskundig te begeleiden bij het maken van deze keuzes. 

Aan de hand van de checklist, kun je nagaan welke risico’s je op dit moment wel heeft afgedekt met een verzekering bij Liefting Financiële Diensten, en welke risico’s je (nog) niet hebt verzekerd. Als leidraad geven we je nog graag de volgende informatie;

Wettelijk verplichte verzekeringen
Een aantal verzekeringen zijn wettelijk verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Noodzakelijke verzekeringen
De overige verzekeringen die je in de checklist tegenkomt zijn in feite geen wettelijke verplichte verzekeringen. Toch zien wij het als een noodzaak om in het bezit te zijn van bijvoorbeeld een:

Aan te raden verzekeringen
Of je ook in het bezit moet zijn van een van de nog niet genoemde verzekeringen is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Als je behoorlijk vermogend bent is een reisbagageverzekering of een fietsverzekering misschien overbodig. Na verlies of diefstal koop je gewoon weer nieuwe spullen. Het gaat er juist om welke risico’s je niet of liever niet zelf wilt dragen.

Mocht blijken dat je NIET in het bezit bent van een door jou gewenste verzekering, neem dan contact op met ons kantoor. Wij kijken dan samen met jou welke producten het beste bij je passen. Bovendien controleren wij dan ook meteen de dekking van de verzekeringen die je al hebt lopen.

Afspraak maken voor persoonlijk advies?