Inkomen & Vermogen

Tijdens je werkzame leven ontvang je een inkomen (salaris, winst uit onderneming of een uitkering van de overheid of van een verzekeraar) waarmee je jezelf (en je gezin) voorziet van een dak boven je hoofd, kleding en voedsel. Ook bouw je tijdens deze periode een vermogen op voor tegenvallers, leuke uitgaven of om ná je werkzame periode van te kunnen genieten.  

Inkomen
Het is belangrijk om je te realiseren dat je inkomen onder bepaalde omstandigheden kan wijzigen. Bij slechte economische omstandigheden kun je ontslagen worden. Of je eigen onderneming maakt dan minder winst. Je kunt ook arbeidsongeschikt raken waardoor je fysiek niet meer in staat bent om je taken uit te voeren. Bij vroegtijdig overlijden valt je inkomen in beginsel helemaal weg. Maar hoe moet het dan met je nabestaanden?

Welke risico's loop je? Welke risico's zijn verzekerbaar? Welk deel van je huidige inkomen kan je apart zetten?
 

Bereken hoeveel uw inkomen daalt bij arbeidsongeschiktheid. Vul de Inkomstenterugvalmeter in door op de onderstaande foto te klikken of vul het in samen met een van onze adviseurs.

Vermogen
Hoe bouw je vermogen op? En als je een (klein) vermogen hebt, kies je dan voor sparen of beleggen? Houd je rekening met het depositogarantiestelsel? En hoeveel vermogen heb je eigenlijk nodig om je doelen te kunnen realiseren?

Wil je meer informatie over een van deze onderwerpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken voor persoonlijk advies?